keskiviikko 27. tammikuuta 2010

nukkekaverukset


nämä kaverukset elävät sulassa sovussa

korjattava vanha nukke







Eilen illalla sai tämä nukkeneito uudet vaatteet jotka on tehty vanhasta esiliinasta ja siihen on käytetty vanhoja nappeja ja muuta entisajan tavaraa!



Nyt tämä nukke on käynyt tohtorissa ja on jo tässä kunnossa!













tässä kunnossa on tämä neitokainen nyt, sitten joskus kun se valmistuu ja saa uudet vanhasta kankaasta ja neppareista tehdyn mekon niin laitan sen tänne, kunto on nyt sellainen että mikään ei tapahdu hetkessä!

lauantai 23. tammikuuta 2010

nukkeressu pyykkinarulla




Tämä otus se vietti narulla kesän 2006




Tänään pakkasta 22 astetta ja aurinko paistaa





Tämä nalleriepu keikkuu tälläkin hetkellä ulkona 22 asteen pakkasessa


Amerikoissa on sellainen tyyli että alkukesästä laitetaaan joku räsynukke pyykkinarulle ja siellä se sitten saa koko kesän keikkua, tämä ressu parka yhden kesän ilostutti pihaamme!

maanantai 18. tammikuuta 2010

hauska käsityö vinkki









Tässäpä hauska jänö joka on frotee sukasta tehty! Pää on kantapäästä ja koko vartalo on sukkaa!

lauantai 16. tammikuuta 2010

nukke kelkkailee





Tämä on minun viimeinen nukkehankintani ja vetimetkin on viimosen päälle!
Kelkka on jo useita vuosia vanha ja veikkaan 50-60 luvulta lähtöisin ainakin meillä lapsena oli tällaisia.

Talven lumoa








Luonto järjesti meille tänne etelä Suomeen tänä vuonna viikkoja kestävän näytelmän jota saa sitten ikuistaa itse kukin omien halujensa mukaan



Tässä hieman maisemia Kotkasta näin talven keskellä

lauantai 9. tammikuuta 2010

nukkemuki ja pikkuiset puunuket




Iloinen nykyajan nukke jolla lapsetkin saavat leikkiä!





Kudottu tyttötonttu joka on n. 30cm pitkä, hauska käsityö ja kiva idea!




Hauskat venäläiset pienet puunuket




hauska muki josta kelpaa vaikka keittoa lipikoida!

Talven sopat






Ei tiedä itkisikö vai nauraisi kun seuraa tätä minun touhua! Aamulla päätin että tänään kun on niin kova pakkanen niin tehdään oikein kunnon lihasoppa! No tuumasta toimeen, hain pakastimesta kaveriltani saadun hirvenjalka pala pussin, hän kun on hirviporukoissa ja ne jalat ja luut ei ole niitä kaikkein suosituimpia että niitä kuulema riittää,jos vaan viitsii tehdä sen työn. No se pussi oli varmaan n. 2kg:n painoinen, sitten otin pussin kanttarellia, ison pussin selleriä, yhden omenen, kaksi paprikaa,kuivattuja vihanneksia,kaksi sipulia ja valkosipulin kynsiä. Vielä ei ollut perunoita laitettu kun kymmenen litran kattila oli jo neljännestä vaille täysi. Tämä on tätä ruoanlaittoa kahden hengen huushollissa.

Alkuviikosta tein kinkun nahoista ja luista ison rokan ja lopuista uudenvuoden suola lohenpaloista piirakan johon laitoin paksun riisipuuron, 6 keitettyä kananmunaa ja ne lohenpalat päälle. En minä jaksa oikein yhtyä siihen kuoroon joka huutaa että ruoka on Suomessa kallista. Jos tekee oikeaa kotiruokaa ja tavallisista perusaineista niin ne ruokamenot ovat kyllä aika minimaaliset. Silti väittäisin että meillä syödään hyvin ja terveellisesti. Nytkin teen jälkiruoaksi mansikoista mustikoista ja omenoista hedelmäsalaatin.

perjantai 8. tammikuuta 2010

Talven tulipalopakkaset






Portailla keikkunut joulupukkikin on ihan hukkua lumeen!








Otin itseäni niskasta kiinni tänä aamuna kun oli se niin sanottu sininen hetki! Kiersin korttelin ympäri ja lunta ja pakkasta riittää!

perjantai 1. tammikuuta 2010

Suomalaista design lasia





Onko vähän hienoja nämä lasit pullo ja pakkaus!!!!





Minua jaksaa ottaa päähän kun kaikki hieno kotimainen tuote myydään ulkomaille ja totuus on että missä niitä tehdään siellä myös suunnitellaan; onko hienompaa kun Wirkkalan suunnittelemat Finlandia vodka lasit? Ei tehdä enää Suomessa sen enempää Finlandia vodkaa kun puhalleta lasiakaan Karhulassa;sääli, kaikki on kaupan!?

häälahjoja v. 1949





Olen saanut äidiltäni lahjaksi näitä isän ja äidin häälahjoja kun niitä häitä tanssittiin v. 1949! tämä vanha kahvimylly on varmaan ollut kovassa käytössä ennen vanhaan, nyt se on vain seinän koristeena minun kyökissä!