lauantai 9. tammikuuta 2010

Talven sopat






Ei tiedä itkisikö vai nauraisi kun seuraa tätä minun touhua! Aamulla päätin että tänään kun on niin kova pakkanen niin tehdään oikein kunnon lihasoppa! No tuumasta toimeen, hain pakastimesta kaveriltani saadun hirvenjalka pala pussin, hän kun on hirviporukoissa ja ne jalat ja luut ei ole niitä kaikkein suosituimpia että niitä kuulema riittää,jos vaan viitsii tehdä sen työn. No se pussi oli varmaan n. 2kg:n painoinen, sitten otin pussin kanttarellia, ison pussin selleriä, yhden omenen, kaksi paprikaa,kuivattuja vihanneksia,kaksi sipulia ja valkosipulin kynsiä. Vielä ei ollut perunoita laitettu kun kymmenen litran kattila oli jo neljännestä vaille täysi. Tämä on tätä ruoanlaittoa kahden hengen huushollissa.

Alkuviikosta tein kinkun nahoista ja luista ison rokan ja lopuista uudenvuoden suola lohenpaloista piirakan johon laitoin paksun riisipuuron, 6 keitettyä kananmunaa ja ne lohenpalat päälle. En minä jaksa oikein yhtyä siihen kuoroon joka huutaa että ruoka on Suomessa kallista. Jos tekee oikeaa kotiruokaa ja tavallisista perusaineista niin ne ruokamenot ovat kyllä aika minimaaliset. Silti väittäisin että meillä syödään hyvin ja terveellisesti. Nytkin teen jälkiruoaksi mansikoista mustikoista ja omenoista hedelmäsalaatin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti